Squash

Squash on vauhdikas palloilulaji suomalaiseen makuun. Pelaamisen aloittaminen on helppoa, ja siihen tarvitaan lähinnä kenttä, kengät ja maila. Taitojen kerttyessä kannattaa hankkia uusia pelikavereita ja tutustua tarkemmin sääntöihin. Seuroista löytyy kiva peliporukka ja hurttia juttuseuraa. Pelaamisessa tärkeintä on pelistä nauttiminen ja pelikaverin kunnioittaminen.

Squashia pelataan rajatulla alueella, usein nopealla vauhilla. Järjestäytyneen pelin edellytyksenä on
Turvallisuus: Pelaajien on aina asetettava turvallisuus etusijalle, eikä toimia tavalla, joka voisi vaarantaa vastustajaa.
Reilu peli: Pelaajien on kunnioitettava vastustajan oikeuksia ja pelata rehellisesti.

Pelikenttä koostuu lattiasta, etuseinästä, sivuseinistä, takaseinästä ja katosta eli huoneesta, jonka melkein koko tilaa käytetään pelialueena. Pallo saa pelin aikana osua kaikkiin seiniin rajojen sisäpuolelle. Pallo ei saa osua pelialueen ulkopuolelle kuten esimerkiksi seinien yläosaan ja etuseinän alaosaan eikä kattoon. Rajaan (yleensä punaiseksi maalattuun) osuessa pallo on jo ’ulkona’. Pallo tulee pystyä palauttamaan enintään yhden lattiapompun jälkeen, kuten tenniksessä tai pallon voi palauttaa ilman lattiapomppua, niin sanotusti ’ilmasta’.

 

Torstai
Squash
10.1. –25.4.
klo  13:00 –14:00 Talihalli

Mahdollisuus Squashin pelaamiseen. Nykyaikaiset mailat ja pallot saat lainaksi, pelitossujakin on lainattavissa.
Voit kokeilla lajia rennosti ja saat pätevää opastusta.

Lisätietoa

Yhteistyössä Talihalli