Vannetanssi

Vannetanssi eli huuppaus, hooppaus, hoopdance tai hooping on tanssilaji, jossa liikutaan vanteen kanssa. Se on ottanut vaikutteita rytmisestä kilpavoimistelusta, sirkustaiteesta, show-tanssista ja modernista tanssista. Vannetanssissa ehkä erikoisinta on sen monipuolisuus: jokainen huuppaaja näyttää erilaiselta, eikä lajissa tarvitse noudattaa mitään tiettyä tyyliä.

Vannetanssia on sirkustyylistä, tanssillista ja myös luovaa ja taiteellista. Omaa tyyliä ohjaa se, mikä tuntuu hyvältä, eikä vain se, mikä näyttää hyvältä. Toisille sopii ryhmässä vapaa pyörittely, intensiivikurssi tai harjoittelu omassa rauhassa. Jos omassa rauhassa treenailu on luontevampaa, löytyy netistä hyvä määrä opetusvideoita.

Laji sopii kaikille, ikään, kokoon tai sukupuoleen katsomatta! Ja jos joku raaja ei liiku tai on kipeä, ei sekään ole ongelma vannetanssin aloittamiselle. Silloin voi keskittyä muihin alueisiin, sillä vannetta voi pyörittää jaloilla, käsillä, kaulalla, päällä ja jopa nenällä! Harrastajat pitävät vannetanssia rentoutumisena, tapana ilmaista itseään, terapiana, pakokeinona todellisuudesta ja toki myös liikuntamuotona.

Lisätietoja: Armi Ruoho 0458926811

Tutustu seuraan: http://vannetanssiyhdistys.fi
FB https://www.facebook.com/vannetanssiyhdistys

Maanantai