NYT-liikunta

Tausta
Helsingin liikuntapalvelut aloitti lokakuussa 2013 nuorten yhteiskuntatakuu –hankkeen (NYT-liikunta) hallitusohjelmaan kirjatun nuorisotakuun pohjalta. Erillismäärärahalla vuosien 2013-2017 aikana toteutettavan NYT-liikunnan kohderyhmä on 18-29-vuotiaat helsinkiläiset. NYT-liikunnan päätoimina on viikoittainen liikuntatarjonta ja nuorten liikuntaneuvonta. Toimien toivotaan tavoittavan etenkin ennestään liikuntaa harrastamattomia helsinkiläisnuoria sekä niitä joilla ei ole tällä hetkellä koulutus- tai työpaikkaa. NYT-liikunnan tavoitteena on edistää nuorten kokonaisvaltaista hyvinvointia liikunnan ja ohjauksen keinon; tarjoten heille toiminta- ja työkykyä lisäävää liikuntaa, edistäen heidän koulukuntoisuuttaan sekä liikunnallisuutta elämäntapana. Näiden toimenpiteiden avulla toivotaan nuorten kiinnostuksen heräämistä omaan hyvinvointiin ja liikkumiseen. Hankekauden jälkeen vuoden 2018 alusta NYT-liikunta on Helsingin liikuntapalvelun vakinaista toimintaa.

Yhteistyössä
Kohdennettujen liikuntapalveluiden tärkeimpinä yhteistyökumppaneina toiminnan järjestämisessä ovat helsinkiläiset liikuntaseurat, joiden kanssa on pyritty löytämään ja kehittämään nuoria kiinnostavia työkykyä- ja koulutuskuntoisuutta vahvistavia liikuntamahdollisuuksia. Tavoittaakseen kohderyhmäänsä NYT-liikunta toimii läheisessä yhteistyössä kaupungin työllisyyspalveluiden kanssa. Lisäksi hankkeen kohderyhmää tavoitellaan TE-toimistoista, Ohjaamosta, Puolustusvoimien kutsunnoista, etsivästä nuorisotyön piiristä mm. Vamos-ryhmistä, Stadin ammattiopiston työpajoilta, Treenaamosta, Osaamiskeskuksesta – joitakin laajasta yhteistyökentästä mainitaksemme.

NYT-liikunta osallistuu erilaisiin nuorten  tapahtumiin sovittaessa (osallistujina helsinkiläiset 18-29-vuotiaat) sekä  innostaa nuoria liikunnan pariin myös heidän omissa ryhmissään esim. ryhmämuotoisen liikuntaneuvonnan sekä toiminnallisten NYT-liikuntainfojen avulla. NYT-liikunnasta ja sen toimista tullaan mielellään kertomaan myös nuoria kohtaavien toimipisteiden henkilöstölle.

Lisätietoa www.nytliikunta.fi
NYT-liikuntatarjotin: Etusivu: Mitä, missä, milloin. Etusivulta löytyy myös tietoa ”Miten mukaan?”
Nuorten liikuntaneuvonnasta lisätietoa omalta alasivulta.
Lajiesittelyt ja liikuntapaikat löytyvät omilta alasivuilta.
Nuorten kokemuksia NYT-liikunnasta Blogi – alasivulta.
Tietoa liikunnallista koulutuspoluista liikunnallisista tutkinnoista ja kursseista kiinnostuneita ”Liikuntakoulutushaku” sivulta.

Seuraavat helsinkiläiset liikuntaseurat ovat toteuttamassa NYT-liikuntaa keväällä 2019:

Cordao de Ouro Helsinki

Grankulla Bowlare

EräViikingit

Helsingin miekkailijat

Helsinki Ultimate

HIFK

HNMKY

Joogahuone

Linnanmäen sirkuskoulu

Monaliiku

Pantterit

Parkourkeskus

PuMa Volley ry 

Rock the pole

Ruusulan keilahalli

Savate Club

Smash ry

Talihalli

Talin keilahalli

Tyttöjen talo

Vannetanssi ry

Voimisteluseura Helsnki

YasminYoga