Kiipeily

SEINÄKIIPEILY

Seinäkiipeily mielletään usein kiipeilymuodoksi, jossa kiipeilijä kiipeää kestävästä lujitemuovista tai vanerilevystä rakennettua korkeaa seinää ylös kiipeilyköyden, valjaiden, sulkurenkaiden ja varmistuslaitteen turvaamana sekä kiipeilykaverinsa varmistamana.Nykyisin useat kiipeilijät suosivat kuitenkin niin sanottua sisäseinä-boulderointia, jossa kiipeilijä kiipeää matalampia reittejä ilman köyttä, joko ylös/alas -suunnassa tai poikittaissuunnassa.

Boulderointi tarkoittaa kiipeilyä matalilla kiipeilyseinillä, kallioilla tai siirtolohkareilla ilman varsinaisia varmistusvälineitä.

Koska boulder-reitit ovat enimmäkseen lyhyitä, reitin kiinnostavuus perustuu usein kiipeilytekniikan tai voimankäytön haasteisiin. Tyypillinen boulder-ongelma saattaa kiteytyä yhteen liikkeeseen, jossa on päästävä yhdestä tukipisteestä seuraavaan. Kiipeilijä voi käyttää pitkänkin ajan tämän haasteen voittamiseen, palaten saman ongelman ääreen viikosta toiseen. Boulderointi mahdollistaa keskittymisen pelkkään kiipeämiseen, ja sitä arvostetaan sekä omana kiipeilyn alalajina että harjoittelumuotona.

Maanantai
Kiipeily
6.5. –24.6.
klo  18:30 –20:00 Liikuntamylly

Tule rohkeasti kokeilemaan kiipeilyä. Jokainen kiipeää oman taitotason mukaan ammattilaisen varmistamana.

Lisätietoa
Yhteistyötunti FunActionin kanssa.
 
Lisätiedot:
Leo Leipakka
0456517214