Sulkapallo

Sulkapallo on mailapeli, jota pelaa vastakkain kaksi pelaajaa (kaksinpeli) tai kaksi paria (nelinpeli). Nelinpeliä, jossa parin muodostaa mies ja nainen, kutsutaan sekanelinpeliksi. Sulkapallossa tarkoitus on pelata palloa verkon yli vastapuolen rajojen sisälle, siten että vastustaja ei saa palautetuksi palloa takaisin.

Sulkapallokentän pituus on 13,40 metriä, leveys kaksinpelissä 5,18 metriä ja nelinpelissä 6,10 metriä. Kentän merkityille rajoille putoava pallo on kentän rajojen sisäpuolella. Tavallisimmin sulkapallokentällä on sekä kaksinpeli- että nelinpelirajat, kuten useimmiten tenniskentilläkin.

Kenttäpuoliskon takaosa on lisäksi jaettu kahteen syöttöruutuun. Kenttäpuoliskot erottava verkko on laidoilta 155 cm korkea ja keskeltä 152,4 cm. Verkkopylväiden tulee olla nelinpelisivurajojen kohdalla.

Alusta on parhaimmillaan joko erityisesti lajia varten valmistettu muovimatto tai hyvä joustoparketti. Kilpalajina sulkapallo ei sovi ulkolajiksi, koska pallo on lento-ominaisuuksiensa takia erittäin herkkä tuulelle, mutta harrastelajina sitä pelataan myös ulkona.

Keskiviikko