Telinevoimistelu

Voimistelu on perusliikuntamuoto, jota jokaisen kannattaisi kokeilla ja harjoittaa. Voimistelu tunnilla harjoiteltavat liikkeet kehittävät lihaksistoa monipuolisesti ja tasaisesti. Lisäksi voimistelu tarjoaa kokemuksia, joita on vaikea muualta saada: tunnilla harjoiteltavat erilaiset pyörähdykset, pää alaspäin oleminen, riippuminen, käsien varassa noja yms. asennot ja liikkeet tekevät voimistelusta ainutlaatuisen. Voimistelu kehittää kokonaisvaltaisesti. Vartalon kaikki osat joutuvat koetukselle ja kehittyvät monipuolisesti. Erilaiset liikkeet sekä venytykset lisäävät voimistelijan tuntemusta itsestään ja samalla auttavat realistisen sekä positiivisen minäkuvan kehittymisessä.

Mikäs sen mukavampaa kuin haastaa itsensä oppimaan uusia taitoja. Kummasti alkavat kuperkeikat, kärrynpyörät, trampoliinilla hyppelyt, kiepit ym. temput sujua pienen harjoittelun jälkeen.

Tunnin rakenne:
Tunnin alku 20-30min: Perusliikkeiden harjoitteleminen ja hiominen perusakrobatialla toimii mainiona lämmittelynä. Notkeuden ja liikkuvuuden kehittäminen: Erilaisia lajinomaisia venytyksiä ja jalannostoja.
Tunnin teema osio 20-30min: Telinerata: Erilaisia voimistelun lajitaitoa kehittäviä teline paikkoja ja vapaata harjoittelua oman taitotason mukaan.
Tunnin loppuosio 10min: Voima: Erilaisia omalla painolla tehtyjä voimaliikkeitä kuntopiireinä ja erikseen.

 

Torstai
Telinevoimistelu
10.1. –25.4.
klo  13:00 –14:00 Liikuntamylly

Voimistelun/Telinevoimistelun alkeita. Tule oppimaan kuperkeikkoja, kärrynpyöriä, trampoliinilla hyppimistä, kieppejä ym.